Тел./Факс: 037/3552 083, 037/ 3552 nasaradostal@gmail.com

Током претходне школске године деца и васпитачи наше установе били су укључени у пројекат Virtual kindergarten/Виртуелни вртић заједно са вртићима из наше земље и земаља у окружењу. Пројекат се реализовао преко eTwinning портала, а покренут је са циљем да се кроз размену искустава и идеја, заједничко креирање дигиталних садржаја, васпитачи упознају са различитим дигиталним алатима које могу користити у свом раду – како у непосредном раду са децом, тако и усарадњи са колегама и родитељима. Током пројекта васпитачи и деца створили су

заједно колекције дигиталних садржаја и материјала које се могу користити у предшколским установама. Деца су се, кроз различите активности и виртуелне сусрете, упознавала са својим вршњацима из других вртића, размењивати са њима фотографије, игре, слагалице, књиге, сазнавали о њиховим градовима, језику, државама…. Како је овај пројекта донео не само нова знанња, већ нас и повезао са вртићима са којима смо сарађивали, и изазвао велико интересовање код деце и васпитача, ове школске године, покренут је и његов наставак.Рад наших васпитача који су учествовали у овом пројекту, препознат је и на националном и на највишем европском нивоу, о чему сведочи добили су шест националних и исто толико европских ознака квалитета које су добили за свој рад.

Такође, наша установа је добила престижно европско признање – ознаку  Еtwinning школе. Образовне установе које су стекле ово признање, препознате су на европском нивоу као лидери у области дигиталне и eSafety праксе, иновативним и креативним приступима педагогији, подстицању сталног стручног усавршавања васпитног особља и промовисању пракси колаборативног учења код васпитача и деце.  Ово признање ПУ „Наша радост“ добила је други пут за редом, први пут за школску 2019/2020, а сада поново, за школску 2021/2022.