Тел./Факс: 037/3552 083, 037/ 3552 nasaradostal@gmail.com

        Крајем фебруара четири групе из предшколске установе „Наша радост“ прикључиле су се међународном пројекту на платформи еТwinning – Gardens full of Spring butterflies/ Врт пун пролећних лептира. Ове групе воде васпитачи Олга Милићевић, Бранкица Савковић, Весна Томић-Ковачевић и Јелена Бекрић.
Аутори пројекта су Роса Хардардотир са Исланда и Олга Милићевић. Поред учесника из наше земље, у пројекат се укључило још васпитача и наставника из 21 европске земље: Бугарска, Грузија, Грчка, Исланд, Италија, Литванија, Португалија, Пољска, Република Молдавија, Румунија, Северна Македонија, Турска, Украјина, Уједињено Краљевство, Финска, Француска, Хрватска, Чешка, Шведска, Шпанија, Јордан.
Циљ пројекта је да се деца, кроз размену папирних лептира са вршњацима из различитих земаља Европе упознају са другим културама. Поред прављења лептира, деца ће представити свој град, земљу, нашу заставу кроз активности које ће све четири групе осмислити заједно.
Кроз активности на овом пројекту, деца ће развијати своје креативно изражавање, вештине комуникације и сарадње али и упознавати се са коришћењем дигиталне технологије, која ће им помоћи и да се повежу са другарима из целе Европе.
Након што је пројекат предстаљен деци, представљен је и родитељима, колегама из установе. Свима се идеја пројекта веома допала и дали су своју подршку.