Тел./Факс: 037/3552 083, 037/ 3552 nasaradostal@gmail.com

Нова радна година почела је успешно: после две године поново смо организовали маскенбал, учествовали уживо на такмичењу рецитатора у Крушевцу, одржали приредбу поводом рођендана вртића… Али, да почнемо редом.

Већ почетком септембра стигле су прве награде – националне ознаке квалитета за eTwinning пројекат „Виртуелни вртић 2“. Награђене су групе „Пчелице“ и васпитачи Јелица Величковић и Ивана Вуковић, „Зујалице“ и васпитач Драгана Милић, „Лептирићи“ и васпитач Јулијана Петровић, „Птичице“ и васпитач Бранкица Савковић, и група „Звездице“ и васпитач Олга Милићевић. Пројекат је добио и посебну награду за изузетан допринос и исктакнуте резултате и сврстан међу 5 најбољих пројеката на нивоу државе. Више о пројекту можете сазнати овде: Виртуални вртић 2. Наши етвинери су тада присуствовали националној eTwinning конференцији „Инклузија у новој образовној стварности“. Циљ конференције био је да учесницима приближи годишњу тему eTwinning мреже, као и приоритете Европске комисије који се односе на инклузију, одрживи развој, дигиталну и зелену транзицију. Учесници су имали прилике да чују више о начинима на које могу да развију и негују инклузивну културу у својим установама и свакодневном раду, као и да сазнају како да прилагоде окружења и просторе за учење како би сви били подједнако укључени у процес учења.

У склопу традиционалне манифестације Жупска берба, наш вртић организује маскенбал на коме учествују деца старијих и група у години пред полазака у школу. Овог септембра, након две године паузе због епидемиолошке ситуације, наша деца су прошетала од вртића до позорнице код Фонтане вине у центру града, где су, са поносом показала костиме које су креирали заједно са родитељима.

Такође након две године паузе, у Крушевцу, одржано је такмишење рецитатора. Ову манифестацију организује Удружење васпитача расинског округа „Јефимија“ и ПУ „Ната Вељковић“, а на њему учествују деца предшколског узраста из Крушевца, Александовца, Бруса, Варварина и Ћићевца. Нашу установу ове године веома успешно представиле су Ленка Бекрић, која је освојила прво место за комплетан наступ, и  Дуња Ђорђевић и Дарија Шароњић, које су освојиле прво и друго место за дикцију.

Током Дечије недеље, реализоване су различите активности, у групама и заједничке, на нивоу целог вртића. Одржана је приредба поводом Дана наше установе, као и Јесењи вашар у дворишту вртића.

И ове године у нашој установи обележили смо Дан правилне исхране изложбом продуката које су направила деца и родитељи група у години пред полазак у школу. Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, Центар за промоцију здравља и Завод за јавно здравље Крушевац, расписали су конкурс на тему “ Правилна исхрана=здравље“, а на њему је наша Неда Атанасковић из васпитне групе Витково, освојила прву награду.