Тел./Факс: 037/3552 083, 037/ 3552 nasaradostal@gmail.com

Поштовани родитељи,

У суботу,7.марта 2020 године у Секретеријату за образовање и дечју заштиту одржан је састанак  представника свих предшколских установа Београда са представницима локалних власти и епидемиолозима на тему  – Мере за спречавање ширења Koрона вируса COVID-19 у колективу.

Све неопходне мере које предшколска установа иначе спроводи  у зимским месецима у сезони капљичних инфекција и грипа на снази ће бити и надаље, а препоручене мере  за  запослене  биће и на огласним таблама за родитеље, како би сви били упућени у процедуре спречавања ширења Koрона вируса и како бисмо заједнички деловали  у циљу заштите здравља деце у нашим јаслицама и вртићима.

Молимо вас за максималну сарадњу  и добру комуникацију са медицинским сестрама и васпитачима у вртићима који ће бити свакодневно са вама у контакту и на располагању за све дилеме, питања и предлоге.

ПРЕПОРУКА ЗА РОДИТЕЉЕ ЗА КОД КУЋЕ:

Одмах по уласку у дом оперите себи и својој деци темељно руке сапуном и топлом водом и обришите најбољње папирним убрусом.

Све играчке са којима се дете игра у кући свакодневно опрати;

Оперите и дезинфикујте наједноставнијим средствима попут алкохола, све предмете као што су гелендери , браве, ланци потезачи на водокотлићима и слично; 

Проветравајте просторе у коме дете борави и омогућите му боравак на отвореном,паркић,тераса,двориште.

Заједно са децом пијте доста сто топлије течности ,супе,чајеве, компоте;

Проверите одрасле особе у вашем окружењу да ли су путовали у земље у којима влада епидемија;

Свако цурење носа,кашаљ или повишену температуру пријавите телефоном педијатру и пратите упутства;

Обавезно јавите свом васпитачу разлог одсутности вашег детета;

После одсуства обавезно донесите потврду од педијатра да дете може у вртић.

Запослени у установи су  веома озбиљно  припремљени да учине максимум за здрав и безбедан боравак дете у нашим објектима.

Установа  има на располагању довољну количине свих средстава за одржавање хигијене,прања и дезинфекције.