Тел./Факс: 037/3552 083, 037/ 3552 nasaradostal@gmail.com
Наша предшколска установа, у сарадњи са основним школама „Аца Алексић“ и „Иво Лола Рибар“,  ове недеље угостила је господина Игора Јурића, оснивача и председника Фондације Тијана Јурић. Он је одржао неколико предавња на тему „Безбедности деце и младих на интернету“ која су била намењена ученицима основних школа, родитељима и наставном особљу све три установе.
Ова предавања су део активности у оквиру пројекта „Тијана клик“, и прво предавање и радионица били су намењени  ученицима основних школа, а њихов циљ је био да се деца информишу о опасностима са којима се могу срести на интернету, како би се  превентивним деловањем и едукацијама побољшала безбедност деце. Господин Јурић је говорио о заштити приватности, како безбедно користити интернет, ко су онлајн предатори и како их избећи, о вршњачком насиљу на друштвеним мрежама, а ученици од четвртог до осмог разреда су веома активно учествовали у раду својим питањима, одговорима и коментарима. Предавање је имало за циљ да уживо скрене пажњу на превенцију насиља, да ученике информише о опасностима које вребају у онлајн свету.
Други део предавања био је намењен је родитељима, васпитачима и наставницима обе школе, а све у циљу да се коришћење интернета учини безбедним местом, првенствено за најмлађу популацију.
Господин Јурић је истог дана, био гост на годишњој Скупштини Удружења васпитача Расинског округаЈефимија“. Васпитачи из наше установе, заједно са својим колегама из округа, око 250 њих,  слушали су његово предавање на тему „Безбедност деце на интернету“.