Тел./Факс: 037/3552 083, 037/ 3552 nasaradostal@gmail.com
U četvrtak, 25. aprila 2024. godine u našoj ustanovi održana je tribina na temu „Značaj gejmifikacije u obrazovanju“. Tribina je organizovana u okviru Erasmus+ projekta „Digitalna razigranost“ koji se od juna prošle godine realizuje u našem vrtiću.
Pored naših vaspitača, tribini su prisustvovale i kolege iz predškolske ustanove „Pahuljice“ iz Brusa, osnovnih škola „Aca Aleksić“ i „Ivo Lola Ribar“ i Srednje škole „Sveti Trifun“.
Na tribini se govorilo o značaju gejmifikacije u obrazovanju, o njenoj primeni u radu sa decom ranog uzrasta, kao i o digitalnim alatima koji se mogu koristiti u procesu implementacije ove metode u obrazovni proces.
Vaspitači su podelili svoja iskustva sa kolegama, o tome kako su primenjivali ove alate u praksi, kakvi su utisci roditelja koji su uključeni u ovaj projekat, šta deca dobjaju od ovakvog načina rada, kao i sa kakvim profesionalnim izaovima se danas sreću vaspitači i nastavnici.
Diskutovalo se o svrsishodnoj upotrebi digitalnih tehnologija u radu sa decom, o značaju učešća u Erasmus+ i eTwinning projektima, koji mogu mnogo pomoći da se zaposleni u obrazovanju edukuju o ovoj važnoj temi. Zaključak je da metode kao što je gejmifikacija mogu uticati na to da deca dožive tehnologiju kao sredstvo za učenje i razvijanje različitih veština, umesto da budu samo pasivni konzumenti sadržaja koji im se nude ili da je koriste za zabavu.