Тел./Факс: 037/3552 083, 037/ 3552 nasaradostal@gmail.com

 

И ове године, деца из нашег вртића, заједно са својим васпитачима наставила су виртуелно дружење са вршњацима из вртића у Хрватској, Босни и Херцеговини, Северној Македонији и још неколико вртића из Србије – из Суботице, Мајданпека, Инђије, Надаља, Футога, Ирига и Краљева. Пројекат је креиран са идејом да, кроз размену искустава и идеја, заједничко учење и стварање заједничких дигиталних садржаја, истражимо  различите wеб алате погодне за рад са децом предшколског узраста,. Такође, циљ пројекта је и да се деца од најмалађих узраста усмеравају да користе дигиталне технологије сврсисходно и са мером.

Поред стицања основних знања о медијској писмености, деца ће наставити да се упознају са културом својих вршњака који живе у другим земљама и другим деловима наше земље. Такође, имаће прилику и да представе наш вртић, град и крај у коме живимо, омиљене игре и креације. Заједно са васпитачима деца су креирала своје предлоге за лого и маскоту Виртуелног вртића 2, а онда су сви гласали у својим вртићима. Маскота вртића је Виртуалко, он ће путовати од вртића до вртића, носећи у свом шеширу поруке скривене иза QR кодова. Виртуалко је веће кренуо, прво из вртића „Дечија радост“ из Ирига пут Загреба, одакле ће кренути даље. У заједничку електронску сликовницу, деца ће, са васпитачима, постављати Виртуалкове фотографије из њихових вртића, тако да ће остали моћи да прате где је све Виртуалко био, шта је видео и доживео, док чекају да стигне и у њихов вртић.

Путем паноа за родитеље, Вибер група, Фејсбук странице и сајта нашег вртића, као и искустава које им деца преносе и родитељи ће пратити дешавања у Виртуелном вртићу, што ће их, надамо се, подстаћи да се укључе у креирање заједничких дигиталних садржаја.

Ево како су деца нашег вртића представила овај пројекат у локалним медијима: