Тел./Факс: 037/3552 083, 037/ 3552 nasaradostal@gmail.com

Наша установа укључена је у пројекат „Предшколска онлајн заједница учења – учимо и мењамо праксу“ који реализује ЦИП Центар за интерактивну педагогију, у сарадњи са УНИЦЕФ-ом уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Наша установа је представила своје активности на тему употребе дигиталних алата у функцији професионалног развоја презентацијом „Наше путовање кроз дигитални свет“. Своје искуства презентовале су и колегинице из Ирига и Димитровграда.
Била је то одлична прилика за хоризонтално учење и размену, јер је онлајн сусрету присуствовало, поред колега из наше установе, још преко 60 учесника из различитих вртића.

У оквиру овог пројекта, наша установа је учествовала у још једној хоризонталној размени, овог пута на тему „Васпитање деце пружањем подршке и успостављањем правила“.
Тим наших васпитача представио је искуства и активности које су у предходном периоду организоване на ову тему са децом, са децом и родитељима и за родитеље.


Своја искуства презентовале су и колеге из предшколских установа „Савски венац“ из Београда, „Бамби“из Бачке Тополе и „Рада Миљковић“ из Деспотовца.

Једна од важних активности које се реализује у оквиру овог пројекта јесте подршка породицама, посебно узимајући у обзир специфичне колности у којима се сви заједно тренутно налазимо. Верујемо да је подршка потребна свим породицама, како онима чија деца бораве у вртићу, тако и онима чија деца из било ког разлога нису у вртићу. Са тим циљем делимо са вама брошуре које је ЦИП Центар креирао, а кроз које се можете информисати о томе како подржати развој добробити деце предшколског узраста, сазнати више о социјално-емоционалном учењу деце предшколског узраста и васпитању деце пружањем подршке и успостављањем правила.

Брошуре можете наћи на следећим линковима:

Добробит деце предшколског узраста

Социјално-емоционално учење деце предшколског узраста

Васпитање пружањем подршке и успостављањем правила

Молимо вас да након прочитаних брошура, попуните кратак упитник како бисмо стекли увид у то у којој мери су вам теме биле занимљиве и садржаји корисни, као и да ли сте и шта примењивали од понуђених идеја.

Линкови до упитника:

Упитник о брошури Добробит деце предшколског узраста

Упитник о брошури Социјално-емоционално учење деце предшколског узраста

Упитник о брошури васпитање пружањем подршке и успостављањем правила