Тел./Факс: 037/3552 083, 037/ 3552 vrticzupa@opentelekom.rs

Ситуација у којој се нашао цео свет, изазавана пандемијом вируса Ковид 19, приморава нас да се све више повезујемо путем нових технологија. Тако је постало неопходно и да се дигиталне компетенције васпитача усаврше, па се стога јавила идеја креирања  пројекта у коме би васпитачи размењивали искуства и учили једни од других о примени веб алата у предшколским установама.

У сарадњи са колегиницама из Хрватске, покренули смо пројекат на eTwinning порталу чија је главна идеја да се кроз размену искустава и идеја, заједничко креирање дигиталних садржаја, васпитачи упознају са различитим веб алатима погодним за рад са децом предшколског узраста, сарадњу са колегама и родитељима. Учићемо једни од других и створити заједно колекцију дигиталних садржаја и материјала која ће бити корисна деци и васпитачима у предшколским установама.

Поред колегиница из нашег вртића, придружилo се још колега из  вртића из Хрватске, Босне и Херцеговине, Северне Македоније и Србије. Већ први материјал, који је настао у овом пројекту – презентација о водео конференцијама Zoom и Google Meet искоришћена је како би се колегинице из нашег вртића обучиле за коришћење ових платформи.