Тел./Факс: 037/3552 083, 037/ 3552 nasaradostal@gmail.com

Дан безбеднијег интернета (Safer Internet Day) обележава се сваког фебруара од  2004. године, у организацији мреже Европских центара за сигурнији интернет (SIC) Insafe / INHOPE  уз подршку Европске комисије.

Ове године, овај Дан се обележава под слоганом „Заједно за бољи интернет“, са циљем  промовисањања  безбедног и одговорнијег коришћења онлајн технологије и мобилног интернета, посебно међу младима и децом у читавом свету. У нашем вртићу, током ове радне недеље, организовали смо радионице са децом на тему безбедности на интернету. Теме радионица су биле: „Шта знамо о интернету“, „Време које деца проводе на интернету – код мене је овако“, „Нежељени садржаји на интернету“. Активности на радионицама су биле замишљене тако да деци омогуће да повезују своја искуства,  оно што већ знају о интернету и начинима на који он функционише са активностима током којих су промишљала, износила искуства из својих породица, решавала могуће проблеме, доносила одлукe, објашњавала…

Обележавање овог Дана у нашој установи, ове године је добило нову димензију, јер cy васпитачи , за припрему активности, као инспирацију имали нове материјале. У овиру eTwinning пројекта „Виртуелни вртић“, у који је укључено шест група из нашег вртић, васпитачи из региона и земље, размењивали су ресурсе које користе како би са децом радили на овој важној и актуелној теми. Такође, размењивани су и материјали које су васпитачи даље прилагођавали и прослеђивали родитељима, како би помогли у суочавању са изазовима родитељства у дигиталном добу.